بارداری ناخواسته

بارداری ناخواسته

بارداری ناخواسته حالتی از بارداریست که در آن زوجین از پیش هیچگونه قصد یا برنامه ریزی برای بارداری نداشته اند. در سرتاسر جهان حدود یک سوم و در آمریکا تقریبا نصف بارداری ها ناخواسته هستند. طبق نظر پزشکان متخصص در زمینه باروری “هر زنی که هنوز یائسه نشده باشد می تواند باردار شود” و هر زمان که بخواهد می تواند شانس باروری خود را با استفاده از روش های موجود افزایش دهد.

تنها روش موثر و صد در صد موفقیت آمیز در جلوگیری از بارداری ناخواسته نداشتن رابطه جنسی است!دیگر روش های موجود در اکثر مواقع موفقیت آمیز هستند اما گاهی بارداری ناخواسته در آنها اتفاق می افتد.

استفاده از کاندوم، قرص های ضد بارداری، دستگاه های داخل رحمی نظیر آی یو دی (IUD) و دیگر روش ها معمولا ۸۰ تا ۹۰ درصد در جلوگیری از بارداری موفقیت آمیز هستند. روش های عقیم سازی دایمی نظیر توبکتومی در زنان و وازکتومی در مردان بیشترین میزان موفقیت را دارند و احتمال برگشت این روش ها کمتر از ۱ درصد است.

دلایل بارداری ناخواسته

اگر از روش های ضد بارداری به طور صحیح استفاده نکنید احتمال بارداری افزایش می یابد؛ مثلا وقتی کاندوم پاره باشد طبیعیست که احتمال بارداری بالا می رود. در اینگونه موارد بهتر است برای جلوگیری از بارداری ناخواسته از قرص اورژانسی یا قرص “صبح روز بعد”  (morning after pill)  استفاده کنید. این قرص ها را باید در کوتاه‌ترین فاصله زمانی ممکن بعد از مقاربت بدون جلوگیری استفاده کرد. اگر قرص‌ها در فاصله زمانی مشخص شده مصرف شوند، احتمال بارداری ۸۹ درصد کاهش می یابد.

بزرگترین دلیل ایجاد بارداری های ناخواسته اینست که زوجین از هیچ روش جلوگیری هنگام آمیزش استفاده نمی کنند. برخی از زنان به طور مرتب از روش های ضد باروری استفاده نمی کنند مثلا زمان خوردن صحیح قرص های ضد بارداری را فراموش می کنند یا … و برخی دیگر هم کلا مخالف استفاده از انواع روش ها هستند؛ به دلیلی که این روش ها دوست ندارند یا به آنها دسترسی ندارند یا همسرشان مخالف استفاده از انواع روش هاست.

در برخی موارد هم نه خود زنان و نه همسرانشان نمی دانند که آیا واقعا بچه می خواهند یا خیر؛ یعنی در واقع برنامه ای برای بچه دار شدن ندارند ولی برای جلوگیری از باردار شدن هم کار خاصی انجام نمی دهند.

برخی از زنان به دلیل اینکه احتمال بارداری در خودشان را کم می بینند از روش های ضد باروری استفاده نمی کنند. مثلا زنانی که سابقه ناباروری داشته اند، قاعدگی های نامنظم داشته اند یا در دوران پیش یائسگی قرار دارند (که در این دوران قاعدگی های خفیف و نامنظم دارند)، باید توجه کنند که در این شرایط هم باز احتمال باردار شدن در آنها وجود دارد.

اگر پریود می شوید حتی اگر نامنظم باشد و نمی خواهید باردار شوید باز هم  باید از روش های جلوگیری استفاده کنید.

زمانی که یائسه شدید به این معنی که دیگر پریود نمی شوید و یک سال کامل از آخرین قاعدگی تان می گذرد می توانید بدون استفاده از روش های ضد باروری، با همسرتان آمیزش داشته باشید و باردار نشوید. در این دوران باید از سلامت خود در برابر ابتلا بیماری های مقاربتی محافظت کنید.

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *