رژیم غذایی سالم بر اساس گروه خونی

رژیم غذایی سالم بر اساس گروه خونی

در سطح خارجی گلبول‌های قرمز افراد دو نوع آنتی ژن از جنس پروتئین وجود دارد که به نامهای A و B معروف هستند. برخی افراد آنتی ژن نوع A و برخی نوع B ، برخی هر دو آنتی ژن A و B را دارا هستند و برخی هیچ یک از آنتی ژنها را ندارند. در نتیجه گروه خونی این افراد به ترتیب AB ، B ، A و O خواهد بود.

در سال ۱۹۰۱ میلادی کارل لندشتاینر، ایمونولوژیست اتریشی برای نخستین بار، وجود آنتی‌ژنهای گروه خونی بر روی گلبول‌های قرمز و نیز آنتی‌بادیهایی علیه همان آنتی‌ژنها را در سرم انسان ثابت نمود. او دریافت که نوعی ترکیب شیمیایی در خون افراد مختلف متفاوت است. لندشتاینر، ابتدا گلبول‌های قرمز را از سرم جدا کرد و سپس به مطالعه نتایج حاصل از مخلوط کردن سرم و گلبول‌های قرمز افراد مختلف پرداخت. وی دریافت که سرم بعضی از افراد قادر به آگلوتینه کردن گلبول‌های قرمز برخی دیگر از افراد می‌باشد، اما بر روی گلبول‌های قرمز همه افراد مؤثر نیست. در تجزیه و تحلیل نتایج، او فهمید که می‌توان افراد را از نظر گروه‌های خونی به گروه‌هایی تقسیم نمود:

  • گروه خونی A: آنتی‌ژن نوع A را سطح گلبول قرمز خود دارند و در پلاسمای خونشان نیز آنتی کور B (ضد آنتی‌ژن B) را دارا هستند.
  • گروه خونی B: آنتی‌ژن نوع B را در سطح گلبو لهای قرمز خود را دارند و در پلاسمای خونشان نیز آنتی کور A (ضد آنتی‌ژن A) را دارند.
  • گروه خونی AB: آنتی‌ژن نوع A و B را در سطح گلبول‌های قرمز خود را دارند و در پلاسمای خونشان نیز هیچ‌یک از آنتی کورها را ندارند.
  • گروه خونی O: هیچ‌یک از آنتی‌ژنها را در سطح گلبول‌های قرمز خود ندارند ولی هر دو آنتی کور را دارا هستند.
اما برای هر گروه خونی چه رژیم غذایی مناسب تر است؟

طبق یک تئوری، هر گروه خونی توانایی هضم یک سری مواد غذایی را بهتر دارد، بنابراین هر فرد با هر گروه خونی که دارد برای اینکه بتواند بهترین و سالمترین زندگی را داشته باشد بهتر است از مواد غذایی متناسب با گروه خونی اش استفاده کند. در حال حاضر هیچ تحقیقی مبنی بر درست یا غلط بودن این تئوری وجود ندارد.

گروه خونی A

برای افراد با گروه خونی A رژیم گیاهخواری توصیه می شود. طبق یافته ها این نوع گروه خونی اسید معده کمی دارند و نمی توانند پروتئین حیوانی و چربی را به خوبی هضم کنند. به همین دلیل توصیه می شود در رژیم غذایی خود بیشتر از میوه ها، سبزیجات و حبوبات استفاده کنند. بهتر است این افراد تا جایی که می توانند این مواد را به صورت طبیعی، تازه و ارگانیک بدون هیچ ترکیبات اضافی مصرف کنند.

گروه خونی B

این افراد همه چیز خوارند و می توانند همه نوع مواد غذایی را مصرف کنند. با اینحال موادی مثل ذرت، گندم، گوجه فرنگی و بادام زمینی می تواند باعث افزایش وزن، خستگی مفرط و کم شدن قند خون این دسته شود. ماده غذایی دیگری که افراد دارای این گروه خونی نباید مصرف کنند، مرغ است. با اینکه مرغ کم چرب است اما در این دسته از افراد موجب سکته یا بیماری های مربوط به دستگاه ایمنی می شود. بنابراین بهتر است به جای مرغ از گوشت بره یا بز استفاده کنند.

گروه خونی AB

این گروه خونی جدیدترین و نادر ترین گروه خونیست که خصوصیات هر دو گروه خونی A و B را داراست. بنابراین افراد این گروه مانند گروه خونی A اسید معده کمی دارند و مانند گروه خونی B با انواع گوشت سازگاری دارند. تخم مرغ، غذاهای دریایی و سبزیجات دارای برگ سبز برای این دسته از افراد بسیار مناسب است. همچنین توصیه می شود افراد دارای گروه خونی AB غذا را در حجم کم و تعداد وعده بیشتر مصرف کنند زیرا بدین ترتیب عمل هضم غذا برایشان راحت تر خواهد بود.

گروه خونی O

افراد دارای این گروه خونی اسید معده زیادی دارند و توانایی خوبی برای هضم هم پروتئین حیوانی و هم چربی را دارند. به همین دلیل رژیم غذایی سرشار از پروتئین که گوشت با کیفیت خوب، ماهی، سبزیجات و میوه های مختلف در آن گنجانده شود، برای این افراد بسیار مفید است. کربوهیدرات هایی مانند حبوبات، انواع لوبیا، عدس و نخود به راحتی در بدن آنها به عنوان چربی ذخیره می شود؛ به همین دلیل بهتر است از خوردن آنها اجتناب کنند.

تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شد نشان داد افرادی که رژیم غذایی سالم متناسب با گروه خونی خود را رعایت کردند، سلامتی آنها بهبود یافت. اگر این رژیم های غذایی با ورزش همراه شود می تواند افراد را در رسیدن به یک سبک زندگی سالم و سلامت عمومی بدن بسیار کمک کند.

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *